Ccleaner – Defraggler

Ccleaner i defraggler són dues eines de Piriform qua ja fa una bona colla d’anys que estan donant molt bons resultats.

Ccleaner – (Crap cleaner – netejador de merda!) és una eina que ens ajuda a netejar el disc dur. El sistema operatiu i els programes que tenim instal·lats a l’ordinador fan servir arxius temporals. Es poden comparar amb els paperets que agafem per anotar aluna cosa que hem de recordar (una llista de compres o un número de telèfon per exemple). Ni Windows ni els programes esborren aquests paperets i al llarg del temps acaben omplint el disc dur. En algunes ocasions s’han pogut alliberar més de 15 GB d’espai perdut (equivalent a més de 3 DVD’s plens)

www.ccleaner.com

Defraggler és la nostra eina preferida per desfragmentar el disc dur. Fragmentació és conseqüència del fet que Windows no escriu totes les parts d’un arxiu al mateix lloc, sinó que omple els forats buits i per això quan es vol obrir, ha d’anar a buscar totes les parts repartides per tot el disc. Tenint en compte què el disc dur és el component més lent de l’ordinador, si la tasca d’obrir arxius va més ràpid, tot l’ordinador va més ràpid. Per aquesta raó periòdicament és convenient fer una desfragmentació. Aquest procés pot trigar unes hores depenent de la mida del disc dur i si s’ha desfragmentat mai o no. Atenció, NO DESFRAGMENTAR MAI DISC DURS D’ ESTAT SÒLID PERQUÈ S’ESPATLLARAN MÉS AVIAT!

www.defraggler.com